Stichting Mee-Eeter

Info

Cabaretduo Stichting Mee-Eeter (Hidde de Graaff & Ewout Jansen) trad tussen 2001-2003 op door het hele land (Kunstbende, Groninger Studenten Cabaretfestival en Witte de With-festival) met de absurdistische cabaretvoorstellingen “Wegens succes Herhaald” en “Maar ja, die overgangen”. De makers waren 18 jaar oud en schreven ook de Mee-Eeter site vol met onbegrepen gedichten en vreemde toneelstukken. KVPM verkoopt nog altijd een registratie van de voorstelling bij Kunstbende Overijssel waar Stichting Mee-Eeter optrad als de  jury vergaderde. De Stentor over de unieke mee-eeter stijl: “Het leek nergens op.”

Selectiecommissie Groninger Studenten Cabaret Festival 2002: “Stichting Mee-Eeter gooide hoge ogen bij de selectiecommissie.”

Jury Zwols Studenten Cabaret Fesitval 2003: “De zelfspot, interactie en improvisatie was erg goed. Er zit een heerlijke snelheid in de sketches. Over het algemeen zijn de typetjes extreem goed getroffen.”

Jury Groninger Studenten Cabaret Festival 2002: “De jury heeft tijdens de act van Stichting Mee-Eeter de meeste complimenten voor het beleefde publiek.”

Jury Camuz Open Podium Prijs 2003: “Zeer veel talent. Enorme potentie. Lekker brutaal.”

Roel C Verburg (Clint Eastwood van het Nederlandse cabaret): “Als jury’s ‘talent’ of ‘potentie’ zeggen, dan weet je wat dat betekent, toch? Dat betekent dat het kut is. Hoe slecht jullie ook spelen, ik zal altijd aardig tegen jullie blijven doen.”

Jury UvA cultureel Festival 2003: “Deze mannen spelen heel los, maar geven het gevoel dat ze zich dat kunnen permitteren, omdat ze erg grappig zijn en meestal zijn ze dat ook, maar soms ook niet. Als je het nu hebt over een programma dat duidelijk korter en bondiger kan, dan is dit een goed voorbeeld.”

 

Wie?

Partners

Ewout Jansen