Ewout & Etienne

Info

Scherpe grappen, stevige muziek en slechte PR. Dat was het cabaretduo ‘Ewout en Etienne’. Ze waren actief tussen 2004 en 2009. Ewout en Etienne kregen in 2004 een staande ovatie en de publieksprijs tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival.  Behalve de reguliere voorstellingen, werd vanuit de Stichting ook een educatie-project over de actualiteit georganiseerd rondom het duo op middelbare scholen. Ook was het duo betrokken bij de organisatie van de TOP-cabaretfestivals in Zwolle en Kampen.

Op 8 festivals wonnen ‘Ewout en Etienne’ 12 cabaretprijzen. Volgens De Stentor was het duo ‘Héél Grappig’ en vrijwel alle landelijke dagbladen spraken van ‘het hilarische hoogtepunt’ van het GSCF. Volgens Het Algemeen Dagblad was hun laatste programma SF ‘gevarieerd en origineel’ en waren de heren ‘publiekslievelingen’ op Cameretten 2007. Ewout en Etienne kregen in 2004 een staande ovatie en de publieksprijs tijdens het Groninger Studenten Cabaret Festival. 

De voorstellingen werden geregisseerd door Albert Ballast, die ook tekstbijdrages deed en de muziek componeerde. De techniek en de theatervormgeving werd verzorgd Gerran Kroes, die ook tekstbijdrages deed net als Hidde de Graaff. Ook gaven onder andere Sophie Jonker &  Natalie Heevel regie-advies.

– “Fris, fruitig en lekker bizar” (Giel Beelen 3FM)

– “Een boeiende kruising tussen Mr. Bean en Viggo Waas in een fonkelende show” (Stentor)

– “Cabaretgiganten” (Volkskrant)

– “Publiekslievelingen, gevarieerd en origineel” (Algemeen Dagblad)

– “Lekker gelikt en tegelijkertijd traditioneel” (Dagblad van het Noorden)

– “Bombastische persiflages en kleinere romantische momenten” (VARA uitgelicht Radio2)

– “Hilarisch hoogtepunt” (ANP) – “Ontspannen sfeer met vriendelijk getoonzette grapjes” (NRC).

Voor extra nostalgie, kunt u terecht op ewoutenetienne.nl.

Wie?

Ewout Jansen