Secret Artists In Residence

Info

SECRET ARTISTS IN RESIDENCE

Projectleider:

Geurt Kersjes (Producer Pitto )
Pitto (hij heet eigenlijk Geurt Kersjes) is een Nederlandse dance-producer en DJ. In 2009 won hij de Grote Prijs van Nederland in de categorie Dance. Na de singels Sexvibe (2008) en Feelin’ (2009) verscheen in mei 2011 zijn debuutalbum ‘Objects In A Mirror Are Closer Than They Appear’. Met zijn vervolg album “Breaking Up The Static” op Universal Music / Virgin records demonstreerde multi-instrumentalist, DJ en libertijn Pitto uit Utrecht, eens te meer zijn opmerkelijke vaardigheid om sterke gevoelens te verpakken in een zowel melodieuze als melancholische danscompositie in samenwerking met andere artiesten. Naast produceren bedacht Pitto het concept STUDIO STKKR; “SECRET ARTISTS IN RESIDENCE”

 

Korte uitleg:

Het vernieuwende, succesvolle en baanbrekende “SECRET ARTISTS IN RESIDENCE” wordt in 2023 voor de zesde keer georganiseerd door oprichter Geurt Kersjes ( Pitto ) in vernieuwde samenwerking met stichting Cultuurbord

Voorgaande edities waren een artistiek inhoudelijk succes. In 2013, 2014, 2015 en 2016 was het project Studio Stekker gekoppeld aan festival Stekker. Uitkomsten van werken, gemaakt tijdens de residentie-week, werden diezelfde week gepresenteerd aan een groot publiek. Het project met werktitel: “SECRET ARTISTS IN RESIDENCE valt nu onder Stichting Cultuurbord wat verzekert dat er een solide basis van toezicht en advies is toegevoegd wat de realisatie van toekomstige edities beheersbaar en realistisch maakt.

De formule van het project blijft ongewijzigd: neem een grote, kwalitatieve, unieke en inspirerende studio en of ruimte. Nodig nationale en internationale artiesten uit. Geef ze ongelimiteerd toegang tot het complex, en duik onder, kom tot leven,‘have the best thing happen to you since ages’, maak muziek. Met elkaar of juist alleen,maar maak muziek, open nieuwe deuren in je artistieke carrière en leg de energie van SECRET ARTISTS IN RESIDENCE vast in optredens, opnames, beeldmateriaal, verhalen & releases.

Op Best Kept Secret Festival 2022 vond een pilot editie plaats. 2 Bungalows werden tijdens het festival omgetoverd tot studios. Artiesten werden uitgenodigd om samenwerkingen aan te gaan en een zaadje te planten voor 2023. Het was een uiterst succesvolle kennismaking voor zowel de artiesten, de organisatie, en met het festival als decor. Een selecte groep artiesten daarvan werd vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan een soortgelijke pilot in Amsterdam tijdens ADE. Met twee studio’s en overnachting plek in Bunk Hotel en een succesvol showcase moment in Melkweg.

In 2023 worden de puntjes op de i gezet: het programma is qua achtergrond nog diverser en toch meer gefocussed. De uitvoering van “Secret Artists In Residence” in 2023 vindt plaats in samenwerking met:

Best Kept Secret Festival (Hilvarenbeek), ADE (Amsterdam), Melkweg (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht ) en Bunk Hotels (Amsterdam/ Utrecht). Het podium zal daarom groter zijn.

(1 juni 2023 /  11 juni 2023)
vormt Best Kept Secret Festival te Hilvarenbeek het grote decor voor STUDIO STKKR.: “Secret Artists In Residence”. Een Artist In Residence week in vier tot zes bungalows op het safari park van Best Kept Secret Festival, en een “glazen huis studio” ingericht op publiek terrein, waar bezoekers live achter de schermen kunnen meekijken en directe uitkomsten waar kunnen nemen. Wat uiteindelijk mooie showcase momenten kan genereren met vernieuwende samenwerkingen tussen artiesten op het festival zelf of op plaat. Of een doorgroei kan zijn naar showcase moment ADE of TivoliVredenburg.

(16 oktober 2023 / 23 oktober 2023)
vormt ADE te Amsterdam het grote decor voor STUDIO STKKR.: “Secret Artists In Residence”. Een Artist In Residence week in Bunk Hotels Amsterdam. Wat uiteindelijk mooie showcase momenten kan genereren met vernieuwende samenwerkingen tussen artiesten, tijdens ADE in Melkweg, op plaat of later in het jaar bij TivoliVredenburg.

(1 december 2023)
Showcase “Secret Artists In Residence” TivoliVredenburg Utrecht. Hier kunnen samenwerkingen en werken “uitkomsten”, die tot stand zijn gekomen tijdens de studio weken in Juni (Best Kept Secret Festival)  en Oktober  (ADE ) einde jaar van het jaar gepresenteerd worden in een gevestigde podium omgeving. Het betreft programmering voor 1 zaal met deelnemers van de Secret Artists In Residence weken. Tevens een goede plek voor deelnemers uit de omgeving Utrecht om hun uitkomsten aan het thuisfront te kunnen laten zien en horen.

Voor meer informatie, mail dan naar geurt.kersjes@cultuurbord.nl

Wie?

Partners

Ewout Jansen

Jasper van der Put

Prins Bernard Cultuur Fonds
Best Kept Secret Festival
BUNK Hotels
ADE
Melkweg
TivoliVredenburg