Echo van Tivoli

Info

Naam Echo van Tivoli

Projectteam Lotte Oosterbroek, Coen van der Hilst, Casper Broekaart en Jefta Varwijk

Korte uitleg 

In het project Echo van Tivoli gaan Lotte Oosterbroek, Coen van der Hilst, Casper Broekaart en Jefta Varwijk  als culturele archeologen op zoek naar de Echo van Tivoli. Maar wat is deze echo? Welke unieke verhalen liggen er ten grondslag aan deze bijzondere plek? En wat is het belang van dit soort plekken voor de culturele identiteit van Utrecht? Zij hebben zich tot doel gesteld om deze vragen te onderzoeken en dit vast te leggen op beeld, geluid en tekst in een korte film om zo het gedachtegoed te vangen en te bewaren voor toekomstige generaties.

Mogelijk gemaakt door: Kfheinfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Gemeente Utrecht.

Synopsis:

In het project ‘De Echo van Tivoli’ gaan wij, Lotte Oosterbroek, Coen van der Hilst, Casper Broekaart en Jefta Varwijk onder de vleugels van stichting Cultuurbord als culturele archeologen op zoek naar de Echo van Tivoli. Maar wat is deze echo? Welke unieke verhalen liggen er ten grondslag aan deze bijzondere plek en wat is het belang van dit soort plekken voor de culturele identiteit van Utrecht? Wij hebben ons tot doel gesteld om deze vragen te onderzoeken en dit vast te leggen op beeld, geluid en tekst om zo het gedachtegoed te vangen en te bewaren voor toekomstige generaties.

We willen dit doen door:

1. Een korte film. Op basis van persoonlijke verhalen die het iconische pand aan de Oudegracht 245 heeft achtergelaten creëren we een collectieve ervaring gevangen op beeld.

2. Een evenement. Op 13 juni wordt in het FILMCAFÉ in Utrecht de film vertoond in samenhang met een programmering van muzikanten, dichters en sprekers. Een inspirerende meet-up met een cultureel programma én een gesprek over de waarde van creatieve rafelranden in een vertruttende stad.

Wie?

Partners

Ewout Jansen

Mánòn Suringa