Improv XL

Info

Improv XL is een initiatief van de pianist en improvisatiegoeroe Freek Zwanenberg.

Improv XL vormt een community van artiesten uit alle improvisatiehoeken van muziek tot theater, of beeldende kunst.  Er worden regelmatig improvisatie-sessies en optredens georganiseerd. Ook is Improv XL te vinden op bekende en minder bekende festivals.

“Wat gebeurt er als muzikanten, acteurs, dichters, dansers en beeldend kunstenaars samen improviseren en het publiek meebepaalt wat er gebeurt?”  Ons open collectief van artiesten onderzoekt samen spannende nieuwe vormen van multidisciplinaire improvisatie.  We mixen kunstvormen en combineren stijlen. We experimenteren met avontuurlijke spelvormen en werken met input van het publiek. We doen dit tijdens onze eigen Improv Labs, maar je vindt ons ook op festivals en andere feestjes. Jong en oud, amateur en professional, iedereen is welkom om mee te doen met onze prettig gestoorde chaos. Als je ermee resoneert, hoor je erbij!” Improv XL is als community art project onderdeel van- en wordt ondersteund door Stichting Cultuurbord (cultuurbord.nl). “

Wij hebben momenteel geen website, maar op ons Youtubekanaal staan veel filmpjes. Hou voor evenementen de Facebook in te gaten.

May the Flow be with you.

PS: pas op, improviseren heeft gevaarlijke bijwerkingen: ongeremde creativiteit – gelukzaligheid – opgaan in het Hier en Nu – totale vrijheid – echt contact – angsten overwinnen – vertrouwen op de Flow – intuïtie durven volgen – fouten durven maken.”

Wie?

Partners

Ewout Jansen