Lena in een Lijstje

Info

EEN VROLIJKE KINDERVOORSTELLING OVER DE DOOD

Vrolijk?
Ja. En verdrietig en grappig en mooi.

Lena en haar twee vriendinnen spelen op een rommelzolder. Lena en haar vriendinnen ervaren, bevragen en onderzoeken hoe het is als jijzelf of als iemand in je omgeving dood gaat. Waar ga je naartoe als je dood bent? Welke herinneringen neem je mee? Wat voel je als iemand uit je omgeving er niet meer is? Met behulp van spel, dans en muziek brengt Theatergroep Jut deze vragen in kaart. Antwoorden op deze vragen hebben we niet – maar we kunnen het er wel over hebben met elkaar.

Lena in een Lijstje is gemaakt voor groep 5 t/m 8 van het basisonderwijs. Het totale programma bestaat uit een voorbereidende les, de voorstelling zelf en een nagesprek. In het nagesprek praten we met de leerlingen over verlies. Hoe neem je afscheid van iemand? Hoe houd je herinneringen levend? En hoe wil je graag getroost worden?

THEATERGROEP JUT

Theatergroep Jut maakt beeldend theater waarbij ‘moeilijke’ onderwerpen bespreekbaar worden. Jut wil kinderen leren hun wereldbeeld woorden te geven, het beeld van een ander te accepteren, hun fantasie de vrije loop te laten en oneindig veel mogelijkheden te zien. Theatergroep Jut bestaat uit Matthia Jansen, Kim Zonneveld, Lauren Rissik en Thyrza van Dieijen. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie Theaterwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Samen met regisseuse Lies van de Wiel, en artistiek advies van Lilja Björk Hermansdóttir en Titus Muizelaar hebben zij de voorstelling Lena in een Lijstje gemaakt.

 

Wie?

Partners

Tabitha Oost