Hoe doen jullie dat dan?

Info

Naam: Hoe doen jullie dat dan?

Projectteam: Anoek Oostermeijer en Mees Walter. Beiden afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur (Anoek) en performer (Mees). 

Korte uitleg: Een intieme theatervoorstelling over de persoonlijke en maatschappelijke (non)acceptatie van homoseksualiteit.

Mogelijk gemaakt door: VIA ZUID, Stichting Norma, Podium Bloos, Het LaagLand. 

Synopsis: Een heteroseksuele vrouw en een homoseksuele man geven een all included seksuele voorlichting met de focus op de acceptatie van homoseksualiteit in 2020. Aan de hand van persoonlijke verhalen, wereldwijde feiten, taboes, een groot scherm en een beamer nemen ze het publiek mee in de eenzame reis die elke homoseksueel maakt. En hoe we dit allemaal in stand houden.

Toelichting: De voorstelling biedt een beknopte en originele inleiding over het onderwerp homoseksualiteit. De makers combineren feiten, analyses, persoonlijke verhalen en bekentenissen om dit uitdagende onderwerp uit zijn taboe te halen en zo het gesprek te openen. De makers, Anoek en Mees, zullen tevens ook de spelers zijn van de voorstelling. Spelers schuingedrukt omdat ze geen rol zullen spelen maar als zichzelf op de vloer staan. Vanuit verschillende perspectieven bieden de makers een ruime introductie en analyse over het onderwerp in een korte tijd van een lesuur (+/-60 minuten). De performance is een educatievoorstelling in de vorm van een infotainment. Entertainment: persoonlijke verhalen in de vorm van stand-up comedy, gekoppeld aan informatie: data en cijfers vanuit een historisch- sociaal- en biologisch perspectief. De voorstelling is een kruising tussen de shows van Hanna Gatsby (entertainment) en de TEDtalks van Brene Brown (informatie).

Wie?

Partners

Ewout Jansen

Evelien Stougie